Папа Франциск предупреди, че изкуственият интелект може да представлява

...
  Папа Франциск предупреди, че изкуственият интелект може да представлява
Коментари Харесай

 

Папа Франциск предизвести, че изкуственият разсъдък може да съставлява риск за обществото, наблягайки неговите „ разрушително демонични благоприятни условия и амбивалентни резултати “ и прикани тези, които биха създали или употребявали AI, да го вършат отговорно.

 

 

В изказване Папа Франциск загатна опасността от алгоритмични пристрастия в технологиите и прикани обществеността за зоркост, „ тъй че логиката на принуждение и дискриминация да не пусне корени в производството и потреблението на такива устройства, за сметка на най-крехката публика. “

 

 

 

„ Несправедливостта и неравенството подхранват спорове и антагонизми “, продължи Франциск. „ Спешната нужда от насочване на концепцията и потреблението на изкуствения разсъдък по виновен метод, тъй че той да бъде в услуга на човечеството и отбраната на нашия общ дом, изисква етичното разсъждение да бъде разширено в областта на образованието и правото. ”

 

 

 

 

Забележките на Папа Франциск съответстват с апелите на някои специалисти по изкуствен интелект да се подсигурява, че логаритмите са вярно „ подравнени “ в създаването, с цел да поддържат човешките права и други необятно споделени полезности. Други специалисти от промишлеността и политици показаха опасения, че изкуственият разсъдък може да улесни разпространяването на измами, дезинформация, хакерски атаки и може би даже основаването на биологични оръжия.

 

Самият Франсис е бил обект на дълбоки имитации, генерирани от AI. По-рано тази година генерирано от AI изображение на Франциск, облечен в бяло, пухкаво палто, въодушевено от Balenciaga, стана доста viral.

 

 

Той направи известието по тематиката, което съответства със международния ден на мира, който съгласно папата ще се концентрира върху  AI и духовния мир без нищо демонично.

 

 

„ Защитата на достолепието на личността “, сподели той, „ и загрижеността за приятелство, дейно отворено за цялото човешко семейство, са незаменими условия за софтуерното развиване, което да спомогне за насърчаването на справедливостта и мира в света. “

 

 

 

Инфо: CNN

Източник фотоси: artificial intelligence

 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР